Onderschat het niet

De dag dat mijn baby een antibiotica moet slikken, heb ik slapeloze nachten! Ik deel graag de gelukkige foto met je, om de andere kant van het verhaal te laten zien. Ik schaam mij dus niet echt hiervoor! gelukkig, want soms kan schaamte een grote rol spelen in het opvoeden van onze kinderen.

Mijn baby is zo gelukkig en gezond voor zolang het kan. Als dit heel gewoon was zoals het gezegd wordt was er voor mij geen reden om dit plaatje hier te posten. Ik maak het dus veel te vaak mee dat men ‪#‎Borstvoeding‬ onderschat. Ik als een Afrikaanse vrouw die eigenlijk alleen afhankelijk is geweest hiervan weet het beter.

Ik ben blij dat ik nog wel op mijn 40ste borstvoeding kan geven en dit aan alle drie kinderen. Stel je voor dat dit niet had gelukt? dan waren er voor mij zeker andere wegens geweest die dichtbij mijn gevoel waren. Maar niks gaat hier tegenop.

Het houd me steeds aan het denken, hoe ik het had aangepakt als ik merk dat mijn kinderen vaak ziek werden. Vooral wanneer ik vaak les hoeveel kinderen en baby’s (heel misschien onnodig infecties oplopen)

Als ik merk dat ik door de school gebeld wordt dat mijn kindje niet lekker is. OK, zover zijn we al lang nog niet, maar een ding is een feit, de eerste twee hebben de leeftijd van nu bereikt zonder dat ze zware medicijnen hebben hoeven gebruiken. Ze zijn tot nu toe nog niet ernstig ziek geweest. Ik blijf hoe dan kloppen dat het zo blijf. Tuurlijk kunnen we allemaal beter nooit nooit zeggen.

Ik zeg niet dat andere kant niet gezond is, maar #Borstvoeding voegt extra zelfvertrouwen bij ons in het gezin waardoor we wel meer durven met onze kinderen.

(mocht je hier een opmerking hebben en je wilt liever niet op onder deze blog reageren, dan mag je naar info@bereka.nl sturen) Alvast bedankt

Photo: Bij mij gaat het vanzelf: Zo #Puur
220 people reached

One comment

Comments are closed.