Mijn man is een oervader! Ja ook dat kan

Hechten met je kinderen op hoogniveau. 

Dat ik een oermoeder ben was het al een beetje bekend, maar een oervader hebben mijn kinderen wel. Echt, hij gaat niet naast zijn schoenen lopen, want hij doet het ook echt met liefde net als alle andere vaders, maar met extra, dat extra voor over hebben. Dat waardeer ik en dat voegt meer in onze liefde.

Mijn fysiotherapeut zegt dat ik een oermoeder ben, ze wilt wel dat ik een en andere loslaat zodat ik me kan herstellen. Ja dit is mogelijk, want loslaten is wanneer je weet dat de kinderen in goede handen zijn.

Dit wilt niet zeggen dat het allemaal op mijn manier moet, maar ik kan bijvoorbeeld er niet zo goed tegen wanneer ik een baby hoor huilen terwijl ik weet dat het soms niet nodig is. Er is altijd een reden waarom een baby huilt. Ik spring meestal gelijk van mijn stoel om te kijken wat er dan aan de hand kan zijn.

Mijn man is gelukkig meegaand wanneer het om onze gezinnetje gaat, handig, zeker als het om de opvoeding gaat. Hij heeft weleens zijn eigen mening gehad over het dragen van baby’s, maar hij doet al mee sinds 7 jaar en het bevalt hem nu heel erg dat hij zelfs mensen overtuigd om dit ook te gaan proberen.

DSCN5520

Met last van bekkeninstabiliteit, moet ik wel leren loslaten met behoud van oermoeder zijn. Mijn eerste twee kinderen hebben 3 jaar borstvoeding gekregen. We hopen echt dat onze derde ook voor voor een lange periode kan krijgen. Dit neemt enorme veel energie en kracht. Bij bekkeninstabiliteit ben je dan vaak iets minder mobiel dan verwacht. Toch wil je wel een bepaalde activiteiten ondernemen met je kinderen als oermoeder zijn. Wat ik regelmatig doe met ze is cake bakken. Vorige week was ik moe na een hele dag met 3 kinderen te zijn geweest.

Mijn man kwam thuis en kookte hij, hij vroeg me of ik in bad wilde en ik ging wel op in. In bad had ik alle vertrouwen dat alles goed ging,gewoon zoals alle andere dagen wanneer ik even weg moet voor mijn werk en hij blijft dan thuis met de kinderen.

Vaak werkt hij ook thuis en houd de kinderen in de gaten terwijl ik dan weg ben, of aan het werk ben.

DSCN5479

Werken en het dragen  van je baby kan prima, en mijn man is dan ook geneigd om te baby te pakken en te dragen zodat hij verder kan. Sommige zullen denken, waarom zoiets zeggen?

Als een Afrikaanse meisje herinner ik me dat mijn vader vaak aan het werk was en tantes kwamen mijn moeder helpen. Mijn vader hoefde dan zich weinig bezig te houden met de kinderen. Nu we helemaal niemand hebben die ons regelmatig kan helpen, moeten we wel manieren vinden om volle aandacht te geven aan onze kinderen terwijl wij onze werk kunnen verrichten. Mijn behoefte ook om meer vaders dit mee te geven is groot. genoeg gezinnen vallen uit elkaar, soms om zeer kleine redenen.

Published by Humansbonded

Muchaheta was now living in the Netherlands, far away from home and her extended family. Perhaps it was the distance or the time away from her roots that led her down a path to reconciling her traditionally African approach to child rearing with the new modern European scientifically tested advice she was consistently receiving. In doing so she began to craft out a unique path for herself and her growing family.

2 thoughts on “Mijn man is een oervader! Ja ook dat kan

Comments are closed.

%d bloggers like this: