Hoera onze dochter is vandaag jarig/ Ik ben al 7 jaar mama Hoera!

Ja het is vandaag haar verjaardag! voor haar gevoel duurde het allemaal erg lang, want ze begon al te tellen vanaf de dag dat ze vorige jaar jarig was.

Nu kan ze lezen , schrijven en heel goed zingen, zwemmen, dansen noem maar op. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe het ook weer was. Een kleine mini mens die toen is geboren. Wat een geschenk! een gezonde baby een tot de dag vandaag.

IMG_3716 IMG_3675

Onze dochtertje Alice heeft alleen borstmelk totdat ze 6 maanden werd en toen pas vaste voeding.In totaal heeft ze dan borstmelk gehad voor 3 jaar. Dit is wel erg te merken.

Haar zwangerschap is zeer soepel gegaan en de bevalling was moeizaam tot aan spoed keizersnede toe.

Nu gewoon 7 jaar! ongelofelijk!  IMG_3771 IMG_3773

Zij is gegroeid, niet alleen als een kool maar ook tot een hele slimme zelfstandige, behulpzame meisje die ook altijd klaar staat voor haar broertje en zusje. Toen mama zwanger was kwam ze soms ineens aangelopen met wat te drinken en dan gezellig met mij op de bank zitten. Van een moment is ze lekker aan het knutselen en een andere moment is ze heel goed aan het spelen met haar broertje. Ze maakt ook erg gemakkelijk vrienden. Hopelijk blijft het ook zo.

Je zusje/broertje dragen. Goed voor de hechtenband
Ik had gauw een goed gevoel hierbij. Ik zelf droeg mijn broertjes toen in 6 jaar was.

Sinds augustus 2014, heeft zij een zusje en die wilde ze al heel gauw in de draagdoek dragen. Dat was even slikken, maar gauw genoeg zei ik ja, gezien ik ook al vanaf mijn 6de mijn tweeling broertjes droeg. Toen moest ik ook echt om mijn moeder te helpen.DSC02658 Met_tekst_ane_bij_ali

Nu doet Alice dit voor plezier en de baby geniet er ook van.

Ze knutselt graag, de juffen op school raken niet over haar uitgepraat en we zijn zeer trots om die leuke verhalen over haar te horen via school.

DSCN5409

Pas nog kwam ze thuis, “mama ik wil niet naar een verjaardag van mijn class genoot” Ik zei, “Ik dacht dat je het altijd gezellig vond” Nee mama tot nu toe gaan wij alleen maar naar de ballenbak, Ik wil ook es wat anders ervaren met mijn klasgenoten”  Toen zei ik. Als iemand jarig is mag zij of hij kiezen wat ze/hij wilt en sommige kinderen vinden ballenbak leuk, mag niks uit of het elke dag is”

Ik dag toen een goede antwoord gegeven te hebben, maar nee hoor, het bleek om iets anders te gaan. Het eten daar was ook niet lekker. Patatjes toch, dat is toch lekker, o nee, nu ging het echt om de kwaliteit. Tjonge jonge, krijgen we dat nu al.

Nu met haar verjaardag had ze al voorgesteld om samen een taart te bakken. pfff wat een eisen allemaal. Maar je hoort jezelf dan praten.

We zijn zeer blij dat ze gezond is haar verjaardag kan vieren.

Gefeliciteerd Alice! O ja, ach we raken er ook nooit over gepraat. Op naar de volgende verjaardag.

Published by Humansbonded

Muchaheta was now living in the Netherlands, far away from home and her extended family. Perhaps it was the distance or the time away from her roots that led her down a path to reconciling her traditionally African approach to child rearing with the new modern European scientifically tested advice she was consistently receiving. In doing so she began to craft out a unique path for herself and her growing family.

%d bloggers like this: