Vandaag in de Viva Mama, leuk! Laten we de BV boodschap spreiden!

vivalmama

Ja – tijdens  dit  interview was ik zwanger van onze kleine meid die nu inmiddels een jaar is. De meeste van jullie weten inmiddels dat we 3 kinderen hebben en dat we zeer fanatiek zijn als het om borstvoeding en de juiste voeding gaat.

Hoe verder, twee borsten en nu drie kinderen?

We maken borstvoeding ijsjes (niet raar wel erg lekker!), koekjes, enzovoort.

De oudste twee krijgen gekolfde melk wanneer ze zich niet lekker voelen.

De bovenstaande vraag was toch een beetje onbeantwoord gebleven, ondertussen had ik al een aantal blogs geschreven waarin ik uitlegde hoe ik een bv ijsje maakte voor alle kinderen. Dat is natuurlijk al een goed begin, iedereen krijgt dan zijn melk met plezier.

Waarheid is dat er aardig wat doorzettingsvermogen nodig is om ze allemaal het beste te geven. Het begint bij zelf gezond eten. Ook is steun van je partner nodig, mentaal en praktisch. Want anders wordt het echt lastig om vol te houden.

Ik zeg erbij, bij alle drie kinderen, heeft mijn man elke nacht opgestaan en  de baby’s aan de borst bij mij neergelegd en weer de baby terug in bedje gelegd nadat ze voldoende binnen hadden.

Lang voeden

Je baby/kind voor langere tijd borstvoeding geven is niet abnormaal. Natuurlijk komt mijn oudste dochter heus niet elke 3 uur van het buitenspelen terug om mijn melk drinken, dat is nu alleen nog in situaties van ziekte of nood. Alles heeft zijn natuurlijke verloop en kinderen gaan echt vanzelf van de borst af, dat is pas normaal en natuurlijk. Iedereen in het gezin groeit erin mee of eruit, het gaat vanzelf.

En ach stel je es voor, je bent in de middle of nowhere gestrand met de auto en je kinderen hebben dorst en honger. Hoe hou je dat dan uit, een kind dat niet eens weet wat borstvoeding is (of verleerd) zal niet eens weten hoe te drinken uit je borst, zelfs al zou je op magische wijze ineens kunnen geven. Als ze oud genoeg zijn kunnen ze zich vermannen en de dorst gevoelens uit houden, maar als het nog op een natuurlijke manier oplosbaar is voor je kinderen, waarom niet. Laat, nogmaals, de natuur zijn gang gaan.

Het wordt voor je bepaald en profiteer daarvan. BV kan zwaar zijn, maar dingen op niet natuurlijke wijze opvangen is uiteindelijk zwaarder. Ga maar nachten met zieke kinderen zonder natuurlijke antistoffen uit BV zitten, ga maar midden in de nacht een flesje bereiden in een koude keuken. Het hoeft niet op die manier wanneer je de mogelijkheid hebt.

Kinderen ervaren bovenaan de liefde en de band verbetered ook gewoon wanneer ze meer kunnen delen dan alleen speelgoed.

Published by Humansbonded

Muchaheta was now living in the Netherlands, far away from home and her extended family. Perhaps it was the distance or the time away from her roots that led her down a path to reconciling her traditionally African approach to child rearing with the new modern European scientifically tested advice she was consistently receiving. In doing so she began to craft out a unique path for herself and her growing family.

One thought on “Vandaag in de Viva Mama, leuk! Laten we de BV boodschap spreiden!

Comments are closed.

%d bloggers like this: